Make your own free website on Tripod.com

Archief

Simons tekent contract voor 5 jaar met optie tot einde loopbaan (02/03/2003)

Timmy Simons heeft een nieuw 5-jarig contract ondertekend bij Club. Het contract, het beste dat ooit werd aangeboden door Club, bevat ook opties tot verlenging tot aan het einde van de loopbaan van Timmy. Het kwam tot stand na een paar weken van onderhandelingen en verregaande contacten tussen Timmy en Schalke 04. Uiteindelijk verkoos de speler om toch in Brugge te blijven.Voorzitter Michel Van Maele overleden (27/02/2003)

Deze morgen is Club-voorzitter Michel Van Maele overleden. Hij was in de jaren 70 burgemeester van Brugge en stond aan de wieg van projecten zoals het Boudewijnpark en het Olympiapark. Tevens zorgde hij voor de nodige werkingsmiddelen voor zowel Club als Cercle toen deze midden de jaren '70 financiële problemen hadden. Nadien kwam hij in het bestuur van Club en vanaf 1999 was hij voorzitter. Michel 'Burgemeester' Van Maele werd 81 jaar.Trond Sollied ondertekent nieuw contract voor 3 jaar (15/02/2003)

Trond Sollied blijft ook de volgende 3 seizoenen trainer van Club. Hij ondertekende vandaag een nieuw contract. Met Timmy Simons zitten de onderhandelingen muurvast. Timmy stond op het punt een nieuwe verbintenis van 5 jaar te onderschrijven toen hij door Schalke 04 gecontacteerd werd. Club weigert op dit ogenblik met de manager Rudi Assauer te spreken. Ze wachten eerst op een concreet bod van de Duitsers.

Gaëtan Englebert tot 2008 bij Club (01/02/2003)

Gaëtan Englebert heeft zijn contract bij Club verlengd tot 2008. Hij kreeg verbeterde voorwaarden. Club heeft eveneens de contracten van assistent-trainers René Verheyen, Chris Van Puyvelde en doelman Dany Verlinden verlengt. Eerstdaags hoopt men ook de contractverlengingen van Trond Sollied en Timmy Simons af te ronden. Met Peter Van der Heyden lopen de onderhandelingen eerder stroef maar zijn de bruggen nog niet opgeblazen.

José Duarte toch naar Strombeek (25/01/2003)

José Duarte gaat dan toch de laatste maanden van dit seizoen bij Strombeek voetballen. Hij wordt samen met Aminu Sani uitgeleend aan de ambitieuze tweedeklasser.

Milan Lesjnak naar Saturn Moskou (22/01/2003)

Milan Lesjnak vertrekt met onmiddellijke ingang naar de Russische eersteklasser Saturn Moskou. Milan kwam onder trainer Gerets over van Obilic. De duurste verdediger ooit in België kon nooit de verwachtingen inlossen, ook al door veelvuldige blessures. Club zocht dan ook reeds geruime tijd een club om hem te transfereren. De transfer is definitief. Veel succes Milan en bedankt !
Milan Lesjnak

Duarte niet naar Strombeek (21/01/2003)

José Duarte verhuist dan toch niet naar Strombeek. De Braziliaan wenst niet in tweede klasse te gaan voetballen.

Sani en Duarte naar Strombeek; Lesnjak naar Moskou ? (19/01/2003)

Club leent tot het einde van dit seizoen Aminu Sani en José Duarte uit aan Strombeek. Dit kadert in een nog niet volledig duidelijke samenwerking tussen beide clubs. Strombeek hoopt om via de eindronde eventueel te stijgen. De club is een samenvoegsel van het vroeger Strombeek en een paar overgebleven spelers van RWD Molenbeek. De club wordt geleid door Johan Vermeersch en zal volgend jaar vermoedelijk onder de naam Daring Brussels uitkomen. Zij spelen in het Edmond Machtensstadion van RWD Molenbeek. Zowel Aminu als José gelden als beloftevolle spelers maar geen van beiden kon zich tot nu toe doorzetten bij Club.
Milan Lesjnak vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar een ploeg uit Moskou. Deze transfer zou definitief zijn.

Aminu Sani José Duarte Milan Lesjnak

Gouden Schoen voor Timmy Simons (15/01/2003)

Timmy Simons heeft de Gouden Schoen 2002 gewonnen. Daarmee wordt hij officieel gekroond tot beste voetballer op de Belgische velden van vorig jaar. In de eindstand ging Timmy, Wesley Sonck en Danny Boffin vooraf. Timmy blinkt vooral uit door zijn regelmaat, overzicht en teamgeest. Hij groeide op korte termijn uit tot één van de sterkhouders van Club Brugge en de nationale ploeg. De carrière van Simons kwam de laatste jaren in een stroomversnelling. Vijf jaar geleden kwam de Vlaams-Brabander nog uit in derde klasse bij TH Diest. Via SK Lommel kwam hij in 2000 naar Brugge.

Timmy Simons

Loting Beker van België : Club tegen SK Lommel (19/12/2002)

In de kwartfinales van de Beker van België neemt Club het op tegen SK Lommel, de vorige club van Timmy Simons. Uit heeft Club het traditiegetrouw altijd erg moeilijk maar thuis kan men doorgaans afstand nemen. De kwartfinales worden met een heen- en terumatch gespeeld eind januari en begin februari.

Club naar kwartfinales Beker van België : Club - Bocholt VV 6-1 (18/12/2002)

Club heeft voor ongeveer 2000 toeschouwers de derdeklasser Bocholt VV uitgeschakeld. Ze wonnen met 6-1 (o.a. Smolders en Geraerts scoorden twee maal). In de vorige ronde hadden de Limburgers nog SK Beveren uitgeschakeld maar vanavond ging de zege zonder probleem naar Club.

Club uitgeschakeld in UEFA-cup : VfB Stuttgart - Club 1-0 (12/12/2002)

Club is na een 1-0 verlies in het Gottlieb Daimlerstadion tegen Stuttgart uitgeschakeld in de UEFA-cup. Het had ook de heenwedstrijd reeds verloren met 1-2. Club startte aanvallend om zo snel mogelijk de achterstand weg te werken maar veel kansen kreeg men niet. VfB kon rustig afwachten en dreigen op de tegenaanval. Ze kregen zelfs de beste kans in de tweede helft door een strafschop maar deze werd gemist. Mendoza scoorde voor Club maar het doelpunt werd afgekeurd. In de toegevoegde tijd scoorde Hleb dan nog voor de Duitsers. Meteen het einde van het Europees avontuur van Club dat begon met de voorronde van de Champions League en waarbij men in totaal 12 matchen speelde. Club kan zich nu volledig toeleggen op de competitie en de Belgische beker.

Club herfstkampioen na zege tegen RSC Anderlecht...(07/12/2002)

Club is na de zege tegen Sporting Anderlecht herfstkampioen. De match tegen Anderlecht was cruciaal. Bij winst van Anderlecht bedroeg de voorsprong maar 5 punten meer, bij verlies echter 11. In deze geladen match, met 3 rode kaarten, zag het er langte tijd slecht uit voor Club. Net voor rust werd het namelijk 0-1 via Crasson. Club ging dus rusten met een achterstand en met nog slechts 10 spelers want Birger Maertens had rood gekregen. In de tweede helft nam Club risico's en nadat ook De Boeck en Jestrovic van het veld gestuurd waren, stond Club ineens met overwicht op het veld. Ze namen duidelijk de match in handen en na ongeveer een uur scoor Olivier De Cock vanop afstand. Een kwartiertje later kon Philippe Clement 2-1 maken na knap voorbereiden werk van Andres Mendoza. Club kreeg nog 2 goede kansen maar de pogingen van Martens en Serebrennikov belandden op de lat. Club won verdiend deze harde partij en telt nu 10 punten voorsprong op Lokeren en 11 punten op Anderlecht...

UEFA-cup 3de ronde : Club - VfB Stuttgart 1-2 (28/11/2002)

Club heeft vanavond de heenwedstrijd van de 3 de ronde in de UEFA-cup tegen VfB Stuttgart met 1-2 verloren. Beide teams openden sterk en de Duitsers speelden zeker niet defensief. Club had gaandeweg licht overwicht maar echte grote kansen kwamen er niet. Tot kort voor rust Peter Van der Heyden schuin binnentrapte. Na de rust zetten de Duitsers wat meer druk maar verder dan een 2-tal kansen kwamen ook zij niet. Toen echter Birger Maertens de doorgebroken Seitz tegenhield kreeg de Brugse verdediger rood. Uit de vrije trap scoorde Balakov de 1-1. Club probeerde alsnog de overwinning te behalen maar het waren de Duitsers die nog konden scoren, 1-2. Meteen een zeer moeilijke uitgangspositie voor het bereiken van de kwartfinales.

Loting UEFA-cup derde ronde : Club loot tegen VfB Stuttgart (15/11/2002)

In de derde ronde van de UEFA-cup (na de uitschakeling in de Champions League), moet Club het opnemen tegen de Duitse club VfB Stuttgart. Een paar jaar geleden kon Club dit elftal nog uitschakelen na een zeer spannende match. De bekendste speler is ongetwijfeld de reeds 36-jarige Bulgaar Balakov. Verdere bekende spelers zijn de Kroaat Soldo en Sean Dundee. De ploeg wordt getraind door de ex-Hamburger SV vedette Felix Magath. Club moet eerst thuis spelen maar kan hiermee rekenen op een topaffiche en een hoop geld uit reclamerechten van de Duitse televisie. Het bestuur van Club reageerde dan ook tevreden op deze loting.

www.vfbstuttgart.de

Champions League : speeldag 6 Lokomotiv Moskou - Club Brugge 2-0 (13/11/2002)

Club heeft zich niet kunnen plaatsen voor de 2 de ronde van de Champions League. Het verloor in Moskou met 2-0 van Lokomotiv. In de eerste helft ging het spel gelijkop op een uiterst moeilijk bespeelbaar veld door de sneeuwval. Men leek op 0-0 af te stevenen bij de rust maar door een compleet falen van Birger Maertens kon Julio Cesar vlak voor rust toch scoren. Na rust poogde Club de bakens te herzetten maar echte kansen kwamen er niet. Het was integendeel Moskou dat nog het gevaarlijkst was. In de toegevoegde tijd scoorde Lokomotiv een tweede maal. Barcelona, autoritair in de groep, en Lokomotiv Moskou gaan door in de Champions League. Door het verlies van Galatasaray, gaat Club alsnog naar de derde ronde van de UEFA-cup.Champions League : speeldag 5 Club Brugge - FC Barcelona 0-1 (29/10/2002)

FC Barcelona kwam naar Club zonder een verzameling vedetten (Kluivert, Mendieta, Saviola, Reiziger, Overmars,...). Desondanks oogde het elftal nog altijd mooi met namen als Puyol, Gavri, Geovanni, Gerard en vooral Riquelme, de Argentijn die niet echt in de smaak ligt van trainer Louis Van Gaal. Club drukte maar Barça hield rustig stand op basis van een technisch meesterschap. Club kwam niet verder dan een voorzet die op de dwarsligger viel en een vraag naar een strafschop toen Gert Verheyen viel. Na de rust veranderde er niet veel al nam Barcelona meer en meer het initiatief. Toen Riquelme even wat ruimte kreeg, trapte deze vanop een 20-tal meter binnen. Club drong nog aan, maar kwam niet verder dan een aantal halve kansen. Eindstand 0-1, bitter verlies. Door de overwinning van Lokomotiv (1-2 tegen Galatasaray) blijft alles nog open in deze groep. Club kan zowel nog 2de, 3de als 4de worden. Op de laatste speeldag ontvangt Barcelona Galatasaray en moet Club op bezoek in Moskou.Champions League : speeldag 4 Club Brugge - Galatasaray Istambul 3-1 (23/10/2002)
Club heeft vanavond Galatasaray verslagen met 3-1. Galatasaray, zonder de uit vorm zijnde Hakan Sas, startte beter maar Club werd reeds vlug baas. De eerste twee kansen werden door Sandy Martens nog gemist maar vlak voor de rust, mistte hij niet 1-0. Na de rust poogde Galatasaray wat aan de achterstand te doen maar Club bleef baas. Toch kon er tegengescoord worden door Pinto. Club kreeg een hele reeks kansen maar uiteindelijk kon Gert Verheyen een aarzeling in de verdediging (na een actie tijdwinnen) scoren. Galatasaray zette alles op alles, drukte Club wat weg maar op de counter maakte debutant en invaller Bengt Saeternes er nog mooi 3-1 van. Een oververdiende zege voor Club dat nu op de tweede plaats staat na Barcelona dat al zeker geplaatst is na winst (1-0) tegen Lokomotiv Moskou.


Rune Lange onbeschikbaar tot na nieuwjaar (5/10/2002)
De Noorse spits Rune Lange zal zeker buiten strijd zijn tot aan de winterstop. Hij kampt reeds sedert geruime tijd met rugpijn (discus hernia) die niet meer op te lossen valt met pijnstillende middelen. De enige oplossing is een operatie die maandagochtend in Brugge uitgevoerd wordt. Na 14 dagen platte rust zal hij de activiteiten kunnen hervatten maar hij zal vermoedelijk slechts opnieuw inzetbaar zijn in januari. Zijn landgenoot Bengt Saeternes, door Club recentelijk aangetrokken, moet zich nog steeds beperken tot aquagym. Hij kampt nog steeds met de gevolgen van een barst in zijn kuitbeen.

Rune Lange Bengt Saeternes

Champions League : speeldag 3 Galatasaray Istambul - Club Brugge 0-0 (01/10/2002)
Club heeft de gevreesde uitwedstrijd op Galatasaray tot een goed einde gebracht dankzij een 0-0 gelijkspel. Galatasaray startte niet echt met een stormloop richting Club, dat voor het eerst begon met Alin Stoica in de basis. Men slaagde erin om de wedstrijd te controleren en de Turken blok te zetten. Desondanks kregen deze twee mooie kansen maar telkens redde Dany Verlinden op een schitterende manier. In de tweede helft kwam er meer ruimte en ging het spel evenwichtig op en neer. Na het eerste gedeelte van de eerste ronde staat Club nu derde met 2 punten. De volgende thuismatch tegen Istambul wordt de sleutelmatch. Als deze gewonnen wordt, wenkt zelfs de tweede plaats in de groep en doorstoten na daar de tweede ronde. In de andere match ging FC Barcelona winnen op het veld van Lokomotiv Moskou met 1-3. Barca staat nu afgetekend aan de leiding met 9 punten terwijl de Moskovieten de groep afsluiten met 1 punt.


Champions League : speeldag 2 Club Brugge - Lokomotiv Moskou 0-0 (25/09/2002)
Club speelde in zijn eerste thuiswedstrijd in de Champions League 0-0 tegen Lokomotiv Moskou. De eerste helft verliep zonder al te veel kansen. Club probeerde wel maar kon weinig gevaar tonen buiten een bal die van de lijn werd gered. Moskou had één goeie kans maar Dany Verlinden redde schitterend. De tweede helft kon Club de Russen volledig wegdrukken en kon men een aantal keren gevaarlijk dreigen. Het verdiende doelpunt viel uit en een late goal van Verheyen werd afgekeurd wegens een lichte fout van Lange. Club toonde zich na de match teleurgesteld met het resultaat (men verdiende inderdaad meer) en met de scheidsrechter. Volgende week volgt reeds de derde speeldag met een zeer moeilijke verplaatsing naar Galatasaray Istambul.


Club praat met Timmy Simons en Gaetan Englebert over nieuw contract (21/09/2002)
Er zijn gesprekken gestart met zowel Timmy Simons als Gaetan Englebert over een contractverlenging aan betere voorwaarden. Beide spelers zijn sterkhouders van het huidige elftal en zij zouden niet afkerig staan tegenover een verlengd verblijf...
Timmy SimonsGaetan Englebert

Champions League : speeldag 1 Barcelona CF - Club Brugge 3-2 (18/09/2002)
Barcelona heeft op de eerste speeldag van de Champions League Club verslagen met 3-2. De Catalanen kwamen reeds na 4 minuten op voorsprong via Luis Enrique. Zij domineerden rustig de match maar toch kon Club gelijkmaken via Timmy Simons (strafschop na een fout op Gaetan Englebert). Maar voor rust kon Barcelona de klus reeds klaren door nog 2 doelpunten (Mendieta en Saviola). In de tweede helft overrompelde Barcelona Club op basis van hun technische meerwaarde. Toch was het Club dat op 5 minuten voor het einde nog kon scoren via Englebert. Al met al een oververdiende zege voor Barcelona. In de andere match van de groep ging Galatasaray winnen op het veld van Lokomotiv Moskou met 0-2.


Bengt Saeternes naar Club (29/08/2002)
Onmiddellijk na de kwalificatie voor de Champions League bereikte Club ook met Bodo Glimt een overeenkomst over de overgang van de Noorse topscorer Bengt Saeternes. Daar de speler met onmiddellijke ingang overkomt (dus voor 31 augustus) is hij speelgerechtigd voor de Champions League (net zoals Alin Stoica).

Bodo Glimt - website


Club tegen Barcelona, Galatasaray en Lokomotiv Moskou (29/08/2002)
In Monaco werd er vandaag geloot voor de samenstelling van de poules in de eerste ronde van de Champions League. Absolute favoriet in de poule van Club is ongetwijfeld FC Barcelona. De andere tegenstanders zijn het Turkse Galatasaray en het Russische Lokomotiv Moskou. Algemeen wordt verondersteld dat, indien Club op zijn hoogste niveau kan spelen, er tegen deze laatste ploegen toch wel wat punten moeten te rapen vallen. De eerste twee van de poule gaan door naar de volgende ronde terwijl de derde naar de UEFA-cup gaat. Enkel de vierde is uitgeschakeld. Club start met een verplaatsing naar Nou Camp in Barcelona.

www.fcbarcelona.com
www.galatasaray.org.tr
www.lokomotiv.ru

Club naar Champions League (28/08/2002)
Club heeft zich zopas geplaatst voor de Champions League. Het was nochtans slecht begonnen. De goede uitgangspositie (1-1) werd reeds vlug teniet gedaan door de Oekraïners. Pas laat in de wedstrijd kon Club tegenscoren via Nastja Ceh. In de verlengingen werd er niet meer gescoord. Bij het nemen van de strafschoppen onderscheidde Dany Verlinden zich door er 2 te stoppen. Uiteindelijk maakte Rune Lange het karwei af (4-1)...Een hele opsteker voor Club, vooral een gouden zaak op financieel gebied...


Bengt Saeternes naar Club ??? (23/08/2002)
Met het oog op eventuele deelname aan de Champions League kijkt Club uit naar versterking die dan wel voor 31 augustus aangetrokken moet zijn. Hiertoe is Club in vergevorderde onderhandelingen met de Noorse spits Bengt Saeternes van Bodo Glimt. Hij zou zelfs reeds de gebruikelijke medische keuringen ondergaan hebben. Wel zou er nog geen akkoord zijn met zijn club. Saeternes is een Noors international en kwam een 10-tal keer voor zijn land uit...


Alin Stoica naar Club...(21/08/2002)
Alin Stoica heeft deze middag een contract getekend voor 3 seizoenen bij Club. De jonge Roemeen kwam op zijn 16de naar RSC Anderlecht en werd daar al snel de favoriet van het publiek. Na de goede campagne van Sporting in de Champions League was er onder andere belangstelling van Real Madrid voor de technisch zeer onderlegde Stoica. Mede hierdoor was er geen echte bereidheid om een nieuw contract te onderschrijven. Met als gevolg dat Alin vanaf deze zomer zonder ploeg zat. Club bood hem nu een contract aan voor 3 jaar. Hij zal jaarlijks om en bij de 400 000 Euro gaan verdienen...


Sillah uitgeleend aan RBC (16/08/2002)
De Gambiaan Ebou Sillah wordt voor 1 jaar uitgeleend aan de Nederlandse eersteklasser RBC Roosendaal. Sillah kon de afgelopen jaren geen vaste plaats in het eerste elftal van Club afdwingen. Voor een aantal andere spelers (Lesnjak, Schockaert, De Wulf,...) wordt er nog een oplossing gezocht.


Club naar derde voorronde Champions League (07/08/2002)
Club heeft zich geplaatst voor de derde (en laatste) voorronde van de Champions League. Nadat er vorige week reeds met 3-1 werd gewonnen tegen Dinamo Boekarest, wonnen ze vanavond de terugwedstrijd in Roemenië met 0-1 via een doelpunt van Rune Lange na 20 minuten. Over beide partijen toonde Club zich duidelijk de betere van Dinamo en vanavond kwamen ze eigenlijk zelden in gevaar. Dinamo werd vooraf nochtans gevreesd gezien de goede voorbereiding met puike resultaten tegen Franse eersteklassers. Volgende week woensdag speelt Club de heenwedstrijd van de derde voorronde in Oekraïne tegen Shaktar Donetsk. Deze ploeg is haalbaar maar ook zeker niet te onderschatten.

Club wint Supercup...(03/08/2002)
Club heeft voor de tiende maal de Belgische Supercup gewonnen. Nochtans speelde men met een half B-elftal op het veld van landskampioen Racing Genk. Genk, in zijn sterkste opstelling, domineerde de match maar raakte niet echt aan vele kansen. In de tweede helft raakte een kopbal van Wesley Sonck wel de paal. Club speelde zeer gedreven en was gevaarlijk op tegenaanvallen. Reeds diep in de tweede helft kon Sillah scoren na een perfect doorsteekpass van Ceh. Even later kon Olivier De Cock met een staalhard schot de 0-2 scoren...
Club speelde met : Stijnen, De Cock, Clement, Cornelis, Maertens, Ristic, Martens, Sillah, Geraerts, Serebrennikov, Smolders. In de tweede helft speelden ook nog Ceh, Duarte en Sani.

Josip Simic naar Aris Saloniki (25/07/2002)
Josip Simic speelt volgend seizoen voor het Griekse Aris Saloniki. Josip ligt nog onder contract bij Club tot 2005 en wordt voor 1 jaar uitgeleend.Ibrahim Nader naar Griekenland (17/07/2002)
Club heeft de Egyptische doelman Ibrahim Nader El Sayed verkocht aan Akratitos Athene. Nader kwam een paar jaar geleden over van de Egyptische topclub Zamalek. Hij is sedert jaren de vaste doelman van de nationale ploeg en werd ook uitgeroepen tot beste Afrikaanse doelman. Bij Club echter kon hij nooit een vaste plaats afdwingen. Vorig jaar werd hij uitgeleend door Club en nu dus definitief verkocht.

Club geïnteresseerd in de broers Zewlakov en Alin Stoica (07/07/2002)
Nadat Ajax en Anderlecht interesse hadden getoond in Michael Zewlakov, heeft ook Club zich nu gemeld voor de Poolse linksachter van Excelsior Moeskroen. Club zou daarenboven eveneens geïnteresseerd zijn in zijn broer Marcin...
Club heeft bij de manager van Alin Stoica geïnformeerd naar de interesse in een transfer naar Club... Alin Stoica is einde contract bij Anderlecht en hoopte lang op een lucratieve transfer naar een Europese topclub. Nu dit niet lijkt te lukken ziet de Roemeen een verlengd verblijf in Brussel hoe langer, hoe meer zitten. De kans dat hij dus naar Club komt, lijkt zeer klein...

Geen nieuwe doelman voor Club
Club heeft beslist om geen nieuwe doelman aan te trekken. Als 2de doelman, zal Stijn Stijnen nu voluit zijn kans krijgen. Wat er moet gebeuren met Dejan Nemec en Ibrahim Nader is niet zo duidelijk...

Akkoord tussen Club Brugge en Marc Degryse...(24/06/2002)
Club Brugge en Marc Degryse hebben een akkoord waarbij Marc de functie van sportief directeur zal waarnemen. Wel moet het directiecomité nog zijn akkoord hierover geven. De functie van sportief directeur was reeds lang een gespreksonderwerp, ook al door de overvloed aan werk dat op dit ogenblik door Antoine Vanhove opgeknapt wordt...
Club speelt volgend jaar op zaterdagavond (20/06/2002)
Na intern beraad heeft Club beslist om vanaf het seizoen 2002-2003 de thuiswedstrijden op zaterdagavond te spelen. Er zullen zich echter nog heel wat uitzonderingen kunnen voordoen. Alle clubs worden trouwens verplicht om 2 wedstrijden op zondagmiddag te spelen (televisiecontract). Daarenboven wordt de kalendar uiteraard overhoop gegooid door rechtstreekse uitzendingen, voorbereidingen op Europese wedstrijden en dergelijke...

Club Brugge wint 'Beker van België'
Na een zeer spannende wedstrijd kon Club uiteindelijk Excelsior Moeskroen verslaan met 3-1. Moeskroen startte sterk en drukte onmiddellijk Club weg. De druk nam spoedig af. Club incasseerde vlug een tegenslag door het uitvallen van Philippe Clement, die vervangen werd door Tim Smolders. Op de 22ste mniuut werd Andres Mendoza vrijgespeeld na een ingestudeerd nummertje. De Peruviaan aarzelde niet en schoot kruislings binnen. Moeskroen probeerde wel maar de kansen waren voor Club (Martens, Smolders, Mendoza). Na de rust was er onmiddellijk stevige druk van Excelsior. Zoran Ban werd vervangen door de jonge Jonathan Blondel (die zowat met alle Europese topclubs in verband gebracht wordt). Na een actie van Mbo Mpenza en slecht uitverdedigen van de Club-verdediging kon Blondel scoren (hij stond amper 1 minuut op het veld). Club leek wakker geschud en kon het spel wat verleggen. Na een claim voor een Moeskroen-strafschop werd Mendoza gelanceerd die er prompt 2-1 van maakte. Moeskroen bleef strijden maar incasseerde een rode kaart (Marco Casto). Er kwamen niet echt veel kansen (buiten een bal die bovenop doel viel) en Club kon nogmaals scoren toen Englebert alleen op weg naar doel kon en aflegde naar Mendoza. Meteen de derde van Andres... Club kon na 1996 nogmaals de Beker meenemen...

Excelsior Moeskroen : Vandendriessche, Teklak, Besengez, Dugardein, Michael Zewlakow, Casto, De Vleeschauwer, Grégoire, Marcin Zewlakow, Ban (Blondel), Mpenza
Club Brugge : Verlinden, Cornelis, Maertens, Clement (Smolders), Vanderheyden, Simons, Englebert, Verheyen, Martens (Ristic), Lange, Mendoza (Simic)
Scheidsrechter : Quaranta
Toeschouwers : 32 881 (Koning Boudewijnstation - Brussel)


Philippe Clement mist WK
Philippe Clement mist, naar alle waarschijnlijkheid, het WK in Japan en Korea. De Antwerpenaar raakt geblesseerd in de finale van de Beker van België. Hij blijkt een spierscheur opgelopen te hebben en is zeker voor een paar weken inactief.


Nzelo Lembi VERKOCHT aan 1.FC Kaiserslautern
Nzelo Lembi vertrekt dan toch naar de Bundesliga. Vorig jaar reeds tracht Kaiserslautern de verdediger weg te halen maar toen wou Club hem niet meer laten vertrekken. Nu is men dus wel inschikkelijker en verlaat Nzelo dus Club. Over de transferprijs is niets bekend. Bedankt Nzelo en veel geluk in Duitsland !!!


Club start onderhandelingen met Dynamo Kiev over Serhyi Serebrennikov
Club Brugge heeft een akkoord met Serhyi Serebrennikov, een spits van Dynamo Kiev, die in de Champions League speelde en ook reeds voor de nationale ploeg van Oekraïne uitkwam. De onderhandelingen met Dynamo werden opgestart...


Zes spelers van Club actief op het WK
Op het WK in Japan en Korea zijn in totaal 6 spelers van Club aanwezig; 4 bij de Belgen en 2 bij de Slovenen.

Timmy Simons (België - #6) Gert Verheyen (België - #11) Peter Van der Heyden (België - #12) Gaëtan Englebert (België - #17)

Nastja Ceh (Slovenië - #20) Dejan Nemec (Slovenië - #22)


Serhyi Serebrennikov naar Club
Club heeft zijn eerste aankoop afgesloten. De Oekraïner Serhyi Serebrennikov tekende een contract voor de volgende vijf seizoenen. Serhyi speelde tot nu toe voor Dynamo Kiev waarmee hij ook in de Champions League aantrad.

Club toont interesse in Georgi Demetradze
Club is sterk geïnteresseerd in de Georgische aanvaller Georgi Demetradze (geboren op 26/09/1976). Demetradze is 20-voudig international en eigendom van het Spaanse Real Sociedad. Zijn carrière verliep tot nu toe vrij grillig, mede dankzij een aantal zware blessures : gestart bij Telavi, grote doorbraak bij Dinamo Tbilisi, 5 (!) matchen voor Feyenoord Rotterdam, Alania Vladikavkaz, voor om en bij de 4,5 miljoen Euro naar Dynamo Kiev, dan naar Real Sociedad maar door deze laatste club uitgeleend aan Lokomotiv Moskou.Slovaak Marek Spilar naar Club Brugge
Club heeft de 26-jarige Slovaak Marek Spilar (02/11/1975) vastgelegd voor de volgende 4 seizoenen. Marek is 24-voudig international voor Slovakije. Hij komt over van NK Sigma Olomouc. Voorheen speelde hij voor o.a. Banik Ostrava. De transfer moet gezien worden als vervanging van Nzelo Lembi al kan hij ook op het middenveld uitgespeeld worden.Michel D'Hooghe : nieuwe Club-voorzitter ?
Naast de uitbouw op sportief vlak, legt Club zich blijkbaar ook toe op de uitbouw van de eigen structuur. De huidige voorzitter, Michel Van Maele, heeft hiertoe reeds een aantal gesprekken gevoerd. Een eerste verkennend gesprek werd gevoerd met Marc Degryse met het oog op de functie van sportief directeur. De aanstelling van een sportief directeur, alsmede de verdere uitbouw van de bestuursstructuur, wordt reeds sedert geruime tijd verdedigd door Antoine Van Hove. Verder zou Michel Van Maele ook gewezen bondsvoorzitter Michel D' Hooghe gevraagd hebben naar zijn interesse om hemzelf op te volgen als voorzitter. Zowel Degryse als D' Hooghe hebben echter nog andere alternatieven binnen het voetbal, zodat het verre van zeker is dat zij deze functies zullen opnemen.

Lesnjak en Simic weg ? Nader terug...
Zowel Milan Lesnjak als Josip Simic mogen de club verlaten. Beide spelers konder zich in de afgelopen seizoenen niet volledig doorzetten bij Club. Voor Milan is er belangstelling vanuit Rusland. Josip staat iets verder in zijn onderhandelingen. Hij kan voor 1 jaar naar de Italiaanse tweedeklasser Genoa (op uitleenbasis). Intussen is ook de Egyptische doelman Ibraham Nader Al Sayed terug in Brugge. Hij werd uitgeleend aan een Egyptische ploeg maar heeft nog een contract van 1 jaar...

Milan LesnjakJosip SimicIbrahim Nader

Terug naar Club-pagina